Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

TriOpSys als eerste in Nederland een soevereine cloud status

Utrecht, 5 september 2022 –TriOpSys levert als eerste in Nederland een cloudoplossing met de VMware Soevereine Cloud status. Met toekenning van deze status, maakt TriOpSys de volgende stap op het gebied van data soevereiniteit: klanten zijn gegarandeerd 100% de baas over hun eigen data en de toegang daartoe. Ook zijn ze aantoonbaar compliant aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

“TriOpSys Mission Critical Cloud is voor organisaties die grip op hun data willen uitoefenen” vertelt Rob Timman, Algemeen Directeur van TriOpSys. “Steeds meer organisaties willen precies weten waar welke data staat en er zeker van zijn dat deze veilig en compliant beheerd wordt. Met de ‘soevereine’ cloudoplossing van TriOpSys h­­ebben organisaties 100% controle over hun eigen data, die op Nederlandse bodem staat en daardoor automatisch beschermd wordt aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarvoor maken we gebruik van de hoogstaande technologie van VMware.”  

Soevereine cloud

Ook Willem Groenendaal, Accountmanager TriOpSys, ziet een toegenomen interesse in de soevereine cloud: “Zeker met de actuele geopolitieke ontwikkelingen zijn organisaties zich meer bewust van hun kwetsbaarheid. Als je kiest voor een Internationale cloud-provider, dan loop je het risico de grip op je data te verliezen. Je weet niet zeker waar je data zich bevindt, wie er toegang toe heeft en of het wel goed beschermd is. Met de VMware Soevereine Cloud voorkom je dat je data bij buitenlandse entiteiten of – datacenters ondergebracht wordt. Je voorkomt ook dat jouw data onder de buitenlandse wet- en regelgeving valt, waardoor je mogelijk niet compliant bent. Ook ben je niet kwetsbaar voor buitenlands beleid, zoals dat van de Verenigde Staten, waar de overheid toegang tot je servers en data kan opeisen. Zo blijf je ten alle tijden de baas over je eigen data.” 

Voor mission critical organisaties

En dat is belangrijk, zeker voor de organisaties die TriOpSys bedient: “Daar telt elke seconde. Dit zijn organisaties die een overheidstaak uitvoeren of verantwoordelijk zijn voor vitale processen, zoals ZBO’s, ministeries, energie- of vervoersbedrijven. Uitval in dit soort organisaties kan een ontwrichtende werking hebben, daarom staat de continuïteit hier altijd voorop. Dat wil zeggen dat bedrijfskritische applicaties altijd, zonder onderbrekingen, moeten blijven draaien. Uitval is geen optie, en dat is precies waarom deze organisaties kiezen voor onze Mission Critical Cloud” aldus Groenendaal.

“TriOpSys helpt organisaties al 24 jaar om veilig en compliant om te gaan met bedrijfskritische systemen en informatie. Met de Soevereine Cloud status geven we invulling aan onze missie om de bedrijfscontinuïteit van onze klanten 24/7 te borgen.” – Rob Timman, Algemeen Directeur TriOpSys

Gegarandeerd 24/7 Uptime

Alleen de veiligste oplossing is veilig genoeg. TriOpSys kiest er daarom bewust voor om alleen met Nederlandse, geografisch gescheiden, Tier3+ datacenters te werken. Clifford ZegersVeeckens, Service Delivery Manager van TriOpSys, legt uit wat dat betekent:  “Allereerst dat de data van onze klanten alléén in Nederland staat, en nergens anders. Je loopt dus niet het risico dat derde partijen, die niet geautoriseerd zijn, bij de data komen. Daarnaast garanderen deze  datacenters continu beschikbaarheid. De apparatuur kan veilig onderhouden en zelfs vervangen worden zonder uitval. Onze interne organisatie is ook zo ingericht. De specialisten beschikken over alle systemen, protocollen en apparatuur die nodig zijn om wijzigingen of upgrades toe te passen zonder de bedrijfsprocessen te onderbreken. TriOpSys heeft bovendien alle belangrijke certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging.”

Soevereine cloud een logische stap

De VMware Soevereine Cloud status is een logische stap voor TriOpSys. Timman: “Wij helpen organisaties al jaren om veilig en compliant om te gaan met bedrijfskritische systemen en informatie. Met de soevereine cloud status geven we invulling aan onze missie om de bedrijfscontinuïteit van onze klanten 24/7 te borgen. De juiste cloud infrastructuur speelt hierin een sleutelrol, de bewezen kwalitatieve technologie van VMware is dan ook een vanzelfsprekende keuze. Daarnaast volgt TriOpSys de ontwikkelingen op het gebied van cloud – en data soevereiniteit op de voet, zodat we gegarandeerd onderscheidende waarde blijven leveren aan onze klanten, nu en in de toekomst.”

Over TriOpSys

TriOpSys behoort met ruim 24 jaar IT ervaring tot de gevestigde orde in Nederland. TriOpSys realiseert Mission Critical IT systemen voor organisaties waar elke seconde telt. Fullservice, van advies en ontwerp, tot bouw en beheer. Dat doen we met een team aan team aan gecertificeerde specialisten met ruime ervaring in Cloud, Security, Monitoring en Control diensten.