Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met Stein, Software Developer

Hoe is het om te werken bij TriOpSys? Hoe is de cultuur, het contact met teamleden en wat maakt het werken bij dit bedrijf zo leuk, uniek en uitdagend?

In dit interview gaan we in gesprek met Stein Overtoom. Stein heeft een andere achtergrond dan de meeste mensen in IT. Vanuit zijn studie scheikunde is hij direct aan de slag gegaan als Software Developer. Stein is sinds 2021 werkzaam bij TriOpSys. Tijdens dit gesprek vertelt hij ons meer over zijn ervaringen en zijn huidige functie.

Vertel eens wat over jezelf, wie is Stein?

Ik ben 24 jaar, woon in Zeist en ben opgegroeid in Amstelveen. In mijn vrije tijd doe ik graag veel verschillende dingen. Mijn grootste hobby’s zijn calisthenics, motorrijden, gitaar spelen en koken. Ik heb een beetje een gekke achtergrond in vergelijking tot de meeste mensen in IT. Ik heb namelijk scheikunde gestudeerd. In mijn laatste jaar heb ik een minor programmeren gedaan. Omdat ik dat zo leuk vond, heb ik voor mijn eindscriptie een combinatie gevonden tussen scheikunde en programmeren. Zodoende ben ik de IT ingerold. Via een recruiter ben ik gelijk na mijn studie aan de slag gegaan bij TriOpSys. Ik had meerdere opties uitstaan, ook bij wat grotere bedrijven, maar hield een goed gevoel aan het gesprek over. Daarom heb ik gekozen voor TriOpSys, dat bleek achteraf de juiste keuze.

“Ik had meerdere opties uitstaan, ook bij wat grotere bedrijven, maar hield een goed gevoel aan het gesprek over. Daarom heb ik gekozen voor TriOpSys. Dat bleek achteraf de juiste keuze.”


Jij bent Software Developer bij TriOpSys, wat houdt dit precies in?

Om een voorbeeld te geven: Een project dat onlangs is afgerond is voor het Ministerie van Defensie een simulator bouwen voor een Anti-Tank raketwerper. Dit betekent dat je veel bezig bent met het koppelen met externe systemen. Wat een interessante uitdaging was. Daarvoor ben ik ook met een aantal teamleden naar een militair oefenterrein in Duitsland geweest. Hier hebben we een integratietest gedaan in het veld, omdat de tanks en andere voertuigen die daar rondrijden ook in de simulatie te zien moesten zijn.

Wat vind je het leukste aan deze functie?

Met name de flexibiliteit. Het is wel enigszins afhankelijk van de opdracht. Maar de opdracht waar ik nu werkzaam voor ben, geeft me veel mogelijkheid om te bepalen of ik op kantoor of thuis wil werken. Daarnaast kan ik ook vrij flexibel mijn uren indelen. Het gebeurt bijvoorbeeld weleens dat ik overdag ga sporten en dan in de avond iets langer doorwerk. Daarnaast zijn de opdrachten die we bij TriOpSys uitvoeren altijd interessant. Zoals het voorbeeld wat ik hierboven genoemd heb.

“Met name de flexibiliteit. Dat je vrij flexibel zelf je uren kan indelen, veel thuiswerken is mogelijk.”


Hoe ervaar jij het werken bij TriOpSys?

Heel goed. Het is een heel leuk bedrijf. Het voelt een beetje als een familiebedrijf. Er wordt goed naar je geluisterd. Onlangs heb ik aangegeven dat ik na 2 jaar op dezelfde opdracht toe was aan iets nieuws. Collega’s om me heen waren zeer meedenkend, iedereen kwam met ideeën aanzetten.

Wat is het gekste of leukste wat je hier ooit hebt meegemaakt?

Wat me het meest bijstaat is de integratietest in Duitsland waar ik eerder over vertelde. We liepen tegen veel onverwachte problemen aan. Hierdoor begon de demo in gevaar te lopen. Maar gelukkig hebben we het met ons team toch voor elkaar gekregen. Het was wel nogal krap, we wisten pas 30 minuten voor de demo zeker dat alles werkte.

Het leukste was het jubileumweekend van vorig jaar. We zijn met alle werknemers inclusief partner een weekend naar Maastricht geweest. Het hele weekend was volgepland met leuke activiteiten, dat was erg leuk geregeld.

Hoe zou je de werksfeer en de bedrijfscultuur omschrijven?

Prettig. Je kan overal over praten. Je krijgt een stafmanager, een soort loopbaanbegeleider, toegewezen. Dat is een andere werknemer binnen de organisatie die meer senioriteit binnen de organisatie heeft. Je kan met hem/haar eigenlijk alles bespreken wat je wilt. Voor mij was het vooral fijn om iemand te hebben die je helpt groeien binnen de organisatie. De sfeer is informeel. Op warme zomerdagen zal je bijvoorbeeld ook veel korte broeken zien.

Wat zijn jouw ambities bij TriOpSys?

Ik ben vooral nog een beetje op zoek naar waar ik precies naar toe wil. Ik begin binnenkort aan een nieuwe opdracht als Product Owner. Dit lijkt me een interessante uitdaging en hier wil ik ook ontdekken of dat een richting is die ik op wil. Of dat ik toch dichter op de techniek wil blijven.

Wat zou je anderen die overwegen om hier te solliciteren willen meegeven?

Twee dingen. Ten eerste: probeer op verschillende plekken te solliciteren. Vooral als dit je eerste full-time baan is, zoals bij mij zo was. Misschien dat ik dat eigenlijk niet zou moeten zeggen, haha. Maar door een vergelijking te kunnen maken ben je zekerder van wat bij je past. Bij mij heeft dat er juist voor gezorgd dat ik heb gezien dat TriOpSys in veel aspecten beter was. Dus mijn verwachting is dat je dat ook zo zal ervaren 😉. Ten tweede: wees eerlijk over wat je wel en niet kan. Als je daar duidelijk in bent en duidelijk maakt dat je graag nieuwe dingen wilt leren wordt dat veel meer gewaardeerd dan alleen maar positieve punten benoemen.

Wie is Stein of the record? We vragen hem naar zijn voorkeuren: