Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met Yves, Security Consultant

Hoe is het om te werken bij TriOpSys? Hoe is de cultuur, het contact met teamleden en wat maakt het werken bij dit bedrijf zo leuk, uniek en uitdagend?

In dit interview gaan we in gesprek met Yves van Engelen. Vanuit zijn studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft is hij direct als Security Consultant aan de slag gegaan. Yves is sinds vorig jaar juli werkzaam bij TriOpSys. Tijdens dit gesprek vertelt hij ons meer over zijn ervaringen en zijn huidige functie.

Vertel eens wat over jezelf, wie is Yves?

Ik ben Yves van Engelen, ik ben 25 jaar en ik ben nu iets langer dan een half jaar Security Consultant bij TriOpSys. Ik heb een achtergrond in Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Hierbij draait het om het oplossen van complexe vraagstukken waar techniek, mens en organisatie bij elkaar komen. Door de projecten die ik tijdens mijn studie gedaan heb is mijn passie voor cybersecurity ontstaan. Na een jaar reizen ben ik direct bij TriOpSys begonnen.

Als net startende op de arbeidsmarkt wilde ik graag zo veel mogelijk in korte tijd leren. Ik was op zoek naar een professionele organisatie waarbij ik veel praktijk ervaring en kennis kon opdoen. Ook zocht ik een bedrijf waar ik de ruimte had om door te leren, want je bent natuurlijk nooit écht klaar, ook al heb je dat papiertje van de opleiding. Zodoende de combinatie van zowel de mogelijkheid hebben om direct met concrete projecten aan de slag te gaan als zelfstudie te blijven doen via trainingen, cursussen, etc.

Jij bent Security Consultant bij TriOpSys, wat houdt dit precies in?

“Het komt erop neer dat ik klanten help met hun cybersecurity vraagstukken op allerlei verschillende vlakken. En dus niet alleen vanuit techniek, maar ook vanuit processen, beleid en organisatorisch perspectief.”

Ja, mijn functie is heel afwisselend. Wij lossen security vraagstukken in de breedste zin van het woord op voor klanten. Dus op strategisch, tactisch en operationeel niveau, met de inslag om dat heel pragmatisch te doen. Hierdoor lopen er in een week verschillende projecten door elkaar. Van bijvoorbeeld het adviseren over een cloudtransitie de ene dag en het helpen opstellen van een Disaster Recovery Plan de dag erna. Daarnaast zijn we bezig om ons cyberweerbaarheidsprogramma uit te breiden. Het komt erop neer dat ik klanten help met hun cybersecurity vraagstukken op allerlei verschillende vlakken. En dus niet alleen vanuit techniek, maar ook vanuit processen, beleid en organisatorisch perspectief. Vaak is dat een aandachtsgebied; om het niet direct vanuit de techniek te zien in cybersecurity.

Wat vind je het leukste aan deze functie?

“Je draagt bij aan projecten die een maatschappelijke waarde en impact hebben”.

De verscheidenheid van projecten, dat is leuk aan mijn functie denk ik. Ik houd me bezig met vraagstukken, niet alleen vanuit technische oplossingen, maar ook juist alle andere aspecten die een rol spelen binnen cybersecurity, zoals governance, organisatie, mensen en gedrag. En juist die samenkomst vind ik heel leuk. Geen dag is hetzelfde, dat is een beetje cliché, maar het is echt zo.

En daarnaast draag je bij aan projecten die een maatschappelijke waarde en impact hebben. Zeker in het missiekritische IT-domein. Het zijn allemaal klanten en projecten die er toe doen. Je ziet snel verschil door het helpen van een klant. Er zijn namelijk echt stappen te maken op het gebied van cybersecurity.

Hoe ervaar jij het werken bij TriOpSys?

Ik vind het een hele professionele omgeving. Veel collega’s om me heen die echt wat kunnen, die ook al langer in het vak zitten. Als starter is het heel fijn dat je snel overal bij wordt betrokken. Daarnaast krijg je vanaf dag één een-op-eenbegeleiding. Mensen denken met je mee en navigeren je. Ook krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor je veel werkzaamheden pro-actief zelf kunt oppakken. Ik heb het gevoel dat je snel waarde kunt toevoegen, ook al kom je eigenlijk net om de hoek kijken.

Hoe zou je de werksfeer en de bedrijfscultuur omschrijven?

Allereerst professioneel. Ik denk een mooie club van allemaal gelijkgestemden met dezelfde missie en passie voor IT. En daarnaast qua bedrijfscultuur heel open. Iedereen is zeer betrokken. De cultuur is best wel informeel en toegankelijk op de werkvloer, wat heel fijn werkt.

Wat zijn jouw ambities bij TriOpSys?

We zijn groeiende in ons cybersecurity portfolio binnen TriOpSys. Er liggen veel uitdagende vraagstukken op dit gebied, als missiekritisch IT bedrijf is dat onze passie en verantwoordelijkheid om op te pakken. Het zou mooi zijn om die lijn door te zetten en de missiekritische IT omgevingen (cyber)veiliger te maken, en te houden. Mijn persoonlijke ambitie sluit hier op aan, om te blijven doorgroeien en ontwikkelen in het cyber domein, wat steeds relevanter wordt.

Wat zou je anderen die overwegen om hier te solliciteren willen meegeven?

De sleutel voor mij om hier te komen werken komt door het eerste gesprek dat ik had. Daarin werd zichtbaar hoeveel passie en gedrevenheid TriOpSys heeft voor techniek en voor wat ze doen. Dat was zo aanstekelijk waardoor het meteen een goede match was.

Los van de passie die naar voren kwam, is er nog iets anders wat helpt bij de overweging?

Haha, ja! Destijds hadden ze een ietwat verouderde website, dus de marketing kon je niet vergelijken met al die grote corporates en multinationals. Het voelde vanaf de buitenkant niet direct heel sexy. Nu ik hier langer rond loop, is mijn beeld daarop veranderd. Het is innovatief en onwijs gaaf werk, al zie je dit wellicht niet zo één, twee, drie. Dus ik zou willen meegeven: laat je niet te veel leiden door het uiterlijk, en kom op gesprek!

Wie is Yves of the record? We vragen hem naar zijn voorkeuren: