Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Waterschapshuis

“In TriOpSys hebben wij een kundige en gelijkwaardige partner gevonden waar wij op kunnen vertrouwen."
Opdrachtgever: Het Waterschapshuis
Logo hWh - FC-300ppi

Als samenwerking tussen de 21 Nederlandse waterschappen, houdt het Waterschapshuis zich bezig met het waterschap van de toekomst.

Een onderdeel daarvan is een digitale transformatie waarbij gegevens tussen de waterschappen worden gedeeld en op één plek beschikbaar zijn voor de buitenwereld. Vanuit dit doel is TriOpSys al enige jaren als IT-partner betrokken bij het Waterschapshuis.

Guus Huls, technisch manager bij het Waterschapshuis, vertelt meer over de aanleiding en het succes van de samenwerking.

Een gelijkwaardige partner

“Als overheid hebben we te maken met open data. Oftewel: we willen onze gegevens beschikbaar kunnen stellen aan geïnteresseerden. Om dit te kunnen doen, hebben wij het GkW, Gegevensknooppunt Waterschappen, in het leven geroepen. Dit is één plek waar de data van de 21 waterschappen toegankelijk zijn. Zo wordt de informatie vanuit het GkW onder andere beschikbaar gesteld via PDOK Publieke Diensten Op de Kaart: een platform waar geografische data van overheden en andere instanties worden gebundeld”, vertelt Guus.

Om dit gegevensknooppunt te bouwen, maar ook het onderhoud en beheer uit handen te nemen, heeft het Waterschapshuis een aanbesteding uitgeschreven. “Uit de inschrijving van TriOpSys bleek dat zij onze uitvraag goed begrepen en met een gelijkwaardige manier naar de problematiek keken. Dit wekte vertrouwen.”

"Uit de inschrijving van TriOpSys bleek dat zij onze uitvraag goed begrepen en met een gelijkwaardige manier naar de problematiek keken. Dit wekte vertrouwen."

Meer informatie? Neem contact op

Eén platform voor alle data

TriOpSys won de aanbesteding van het Waterschapshuis en ging aan de slag met het bouwen van het gegevensknooppunt. “En daar bleek onze eerste indruk meer dan terecht te zijn”, aldus Guus. Inmiddels staat het platform en kunnen partijen als PDOK op één plek informatie opvragen vanuit de 21 decentrale waterschappen.

“Naast dit goede resultaat, is ook de samenwerking heel prettig. We zien TriOpSys als een goede softwarebouwer met een databril. De experts zijn betrokken, klantgericht én doelgericht. In de dagelijkse werkzaamheden leggen we het probleem voor, komen ze met mogelijke oplossingen en gaan vervolgens aan de slag met onze keuze.”

"Naast dit goede resultaat, is ook de samenwerking heel prettig. We zien TriOpSys als een goede softwarebouwer met een databril. De experts zijn betrokken, klantgericht én doelgericht."

Doorontwikkelen

Nu het GkW is gerealiseerd, ligt de focus op de doorontwikkeling om nieuwe datastromen te construeren vanuit waterschappen naar afnemers. “Hiervoor zien wij TriOpSys ook als ideale partner. Ik weet namelijk dat zij de juiste experts in huis hebben met veel kennis van datastromen, het verplaatsen van gegevens en het bouwen van software. Dus mocht je daar als organisatie in willen professionaliseren, dan is TriOpSys een heel goede partij om mee samen te werken.”

Ontdek meer!

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van
data-integratie voor uw organisatie?
Lees alles over onze aanpak of ontdek hier al
onze mission critical IT-diensten.

Benieuwd wie u nog meer voor zijn gegaan?

Gemeente Amsterdam

Nieuwe, toekomstproof software ontwikkelen én regie behouden op eigen data en systemen.