Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wat als alleen de veiligste cloud veilig genoeg is?

Kiest u voor een internationale of een Nederlandse cloud provider? Oftewel: waar staat uw data? Die vraag houdt steeds meer organisaties bezig. Zeker wanneer u over gevoelige data beschikt, zoals de overheid, financiële instellingen, de zorg of energiemaatschappijen. Alleen de veiligste oplossing is dan veilig genoeg. En daarom kiezen veel bedrijven voor een soevereine cloud.

In deze film vertellen Rob van TriOpSys en Eduard van Fundament waarom de soevereine cloud een uitkomst biedt voor mission critical IT:

In het kort: wat is de soevereine cloud en waarom is het van belang voor mission critical organisaties?

Een soevereine cloud biedt organisaties in Nederland en Europa de mogelijkheid om volledige controle te hebben over hun data in de cloud. Soevereiniteit betekent hier dat u de baas bent over uw eigen data, inclusief waar het wordt opgeslagen en wie er toegang toe heeft. Vooral voor organisaties met gevoelige gegevens, zoals overheidsinstanties, financiële instellingen en de gezondheidszorg, is dit cruciaal. De keuze voor een soevereine cloud, gehost op Nederlandse bodem, zorgt ervoor dat je voldoet aan de lokale wet- en regelgeving op het gebied van privacy en dataopslag.

De risico’s van een niet-soevereine cloud

Werken met een niet-soevereine cloud, zoals die van bekende Amerikaanse tech-reuzen, brengt risico’s met zich mee. De Amerikaanse CLOUD Act van 2018 staat federale wetshandhavingsinstanties toe om toegang te eisen tot data, ongeacht waar deze is opgeslagen, wat in strijd kan zijn met de Nederlandse wetgeving. Dit kan niet alleen leiden tot boetes, maar ook tot het verlies van controle over je data en mogelijke schending van de privacywetgeving.

Veiligheid voorop

De groeiende behoefte aan een soevereine cloud wordt versterkt door het toenemende aantal cyberaanvallen en de bewustwording van organisaties over hun digitale veiligheid. De soevereine cloud biedt gegarandeerde opslag in Nederland, strikte beveiliging tegen cyberdreigingen en naleving van lokale wetten, waardoor organisaties aantoonbaar compliant blijven, zelfs bij veranderende regelgeving.

Meer over de Soevereine Cloud?