Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landelijke Meldkamer Service

Samen met onze partner TriOpSys kunnen we erop rekenen dat onze systemen 24/7 draaien.
Opdrachtgever: Landelijke Meldkamer Samenwerking
LMS

Sinds 2010 ondersteunt TriOpSys de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS).

Op dit landelijke netwerk kunnen de brandweer, politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee hun meldkamerfuncties gezamenlijk uitoefenen. De meldkamers zijn operationeel en technisch met elkaar verbonden, waarbij 24/7 bereikbaarheid prioriteit nummer één is. En dat is precies waar wij LMS bij ondersteunen, door 24/7 technisch beheer en onderhoud van vijf meldkamers.

Ruud Bakker, Senior Dienstenmanager Operationele ICT, vertelt meer over de jarenlange samenwerking.

Triopsys meldkamer politie man

Omdat iedere seconde telt

Burgers in nood nog sneller en efficiënter helpen en hulpdiensten beter faciliteren is het doel van LMS. Met deze missie is een toekomstgericht plan opgesteld. Hierbij wordt het aantal meldkamers kleiner en worden systemen verbonden en gestandaardiseerd op één punt: de LMS. Binnen deze omgeving telt iedere seconde. De expertise van TriOpSys op het gebied van mission critical IT en meldkamers, maakt ons de juiste partner om mee samen te werken.

Ruud: “Vanaf 2010 heeft TriOpSys de eerste meldkamers in beheer genomen. Inmiddels ondersteunen zij LMS bij het 24/7 technisch beheer en onderhoud van de meldkamers Haaglanden, Midden- en West-Brabant, Flevoland en Oost-Brabant. Daarnaast kunnen we dag en nacht rekenen op de support van de experts van TriOpSys.”

"Vanaf 2010 heeft TriOpSys de eerste meldkamers in beheer genomen. Inmiddels ondersteunen zij LMS bij het 24/7 technisch beheer en onderhoud van de meldkamers Haaglanden, Midden- en West-Brabant, Flevoland en Oost-Brabant. Daarnaast kunnen we dag en nacht rekenen op de support van de experts van TriOpSys."

Meer informatie? Neem contact op

Meldkamers van de toekomst

Het doel van LMS is om in 2025 10 meldkamers operationeel en technisch met elkaar verbonden te hebben waarop de verschillende hulpdiensten hun meldkamerfuncties gezamenlijk kunnen uitoefenen. Ruud: “Door dit sterke netwerk zijn alle meldkamer in Nederland toekomstproof.” 

De transitie van de 25 naar 10 meldkamers is een complexe en uitdagende klus. Waar de 25 meldkamers eerst alle faciliteiten en techniek zelf organiseerde, faciliteert LMS nu alle elementaire zaken voor de overgebleven meldkamers. Op deze manier is meer standaardisatie en samenwerking mogelijk. Van het GMS, infrastructuur, telefonie, voice login en de meldkamer tafels, LMS heeft hierin de regie en acteert als de spil in het web.   

TriOpSys heeft in de loop der jaren verschillende activiteiten voor LMS opgepakt. Het beheer van de verschillende meldkamers staat hierbij centraal. TriOpSys draagt bij aan de afhandeling van high high meldingen, preventief, correctief, adaptief onderhoud en de ondersteuning tijdens calamiteiten.

Daarnaast leverde TriOpSys diverse experts op het gebied van meldkamers in rol van projectleider of consultant. Onze experts hebben geholpen bij het samenvoegen van meldkamers, de inrichting van SLA’s, het bouwen van software en het implementeren van meldkamer specifieke processen. 

"Door dit sterke netwerk zijn alle meldkamer in Nederland toekomstproof."

Resultaten

TriOpSys heeft een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de transitie van 25 naar 10 meldkamers met een gestandaardiseerde omgeving. LMS heeft nu de regie in eigen handen waar TriOpSys met hun domein expertise op verschillende vlakken heeft kunnen ondersteunen, van 24/7 beheer, het oplossen van calamiteiten tot project management.

Ontdek meer!

Ook benieuwd naar de juiste support voor uw IT-afdeling?  
Lees alles over onze Public Safety & Security oplossingen of ontdek hier al onze mission critical IT-diensten.

Benieuwd wie u nog meer voor zijn gegaan?

Rijkswaterstaat: Een strategisch partnership

Een strategisch partnership met Rijkswaterstaat op basis van domein- en architectuur kennis.

Luchtverkeersleiding Nederland

Al meer dan 10 jaar partners

Schadefonds Geweldsmisdrijven

Als onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een gezonde IT-omgeving voor het Schadefonds essentieel.

Het Waterschapshuis

Als samenwerking tussen de 21 Nederlandse waterschappen, houdt het Waterschapshuis zich bezig met het waterschap van de toekomst.