Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luchtverkeersleiding Nederland

"Al meer dan 10 jaar kunnen wij rekenen op de betrouwbare en kundige IT-experts van TriOpSys"
Opdrachtgever: Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)
LVNL

Al meer dan 10 jaar partners

Al bijna honderd jaar is LVNL, Luchtverkeersleiding Nederland, een belangrijke schakel binnen het Nederlandse luchtruim. Zij zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor de afhandeling van het vliegverkeer op de vliegvelden en in het luchtruim. Hierbij staan veiligheid, efficiëntie en het milieu centraal. Met meer dan 39 operationele applicaties die de verkeersleiders gebruiken, zijn betrouwbare IT-partners essentieel. Al meer dan 10 jaar is TriOpSys daar een van.

Tijd om Ronald Dubbeldam, manager air traffic management systems, alles te vragen over onze samenwerking!

LVNL - Ronald Dubbelman

Onmisbare IT-systemen 

De dagelijkse werkzaamheden van LVNL hangen nauw samen met data vanuit tientallen applicaties. Van planningssoftware tot het inwinnen van meteorologische informatie: ieder systeem is onmisbaar. En daarmee zijn ook de juiste experts essentieel. Ronald vertelt: “In 2013 hadden wij  behoefte aan goede systeemanalisten, programmeurs en testers om onze systemen te onderhouden en te optimaliseren. TriOpSys kon ons exact in die behoefte voorzien. Dat was de start van onze jarenlange, succesvolle samenwerking.”

Deze samenwerking resulteerde onder andere in het opleveren van kant-en-klare producten, waaronder de Decision Support Tool. In samenwerking met diverse partijen, maakten wij de belasting van de verschillende gebieden van het Nederlandse luchtruim inzichtelijk. Hierdoor wordt ook de werkbelasting voor de luchtverkeersleider duidelijk, waarop kan worden geacteerd. “De tool helpt ons om actie te ondernemen wanneer dat nodig is. Soms is het een kwestie van extra mensen inzetten, andere keren zorgen we voor centrale optimalisatie op Europees niveau. Het unieke aan de tool is het gebruik van machine learning, waardoor het systeem patronen herkent en hierdoor ‘slimmer’ wordt. Stel, een dagelijkse vlucht vanuit Madrid heeft standaard 10 minuten vertraging, dan houdt het systeem daar met de tijd rekening mee. De tool werkt nu al goed, maar dat zal richting de toekomst dus alleen maar beter worden.”

"In 2013 hadden wij behoefte aan goede systeemanalisten, programmeurs en testers om onze systemen te onderhouden en te optimaliseren. TriOpSys kon ons exact in die behoefte voorzien. Dat was de start van onze jarenlange, succesvolle samenwerking."

Meer informatie? Neem contact op

Betrokken, kundig en betrouwbaar

“Al sinds 2013 ervaren wij dat TriOpSys niet alleen zeer kundige mensen in huis heeft, maar ook een betrokken en betrouwbare partij is. Hierdoor kunnen wij rekenen op kwaliteit en de juiste aandacht. Het is knap dat TriOpSys zoveel goede vakmensen aan zich weet te binden. Wie ik ook spreek, ik weet dat ik iemand tegenover me heb met de juiste ervaring en instelling. Ik heb dit overigens ook even geverifieerd bij mijn collega’s, en die zijn het hier roerend mee eens!” 

“Wij gaan altijd voor langdurige samenwerkingen met onze partners. Tel daar onze goede ervaringen bij op, en ik kom uit op de verwachting dat wij nog jarenlang gaan samenwerken. TriOpSys is een belangrijke partij voor ons, dat houden we graag zo.”

"Wij gaan altijd voor langdurige samenwerkingen met onze partners. Tel daar onze goede ervaringen bij op, en ik kom uit op de verwachting dat wij nog jarenlang gaan samenwerken. TriOpSys is een belangrijke partij voor ons, dat houden we graag zo."

“Hoe TriOpSys de tool heeft neergezet, is een hele prestatie”

Als we Ronald vragen naar de resultaten van onze samenwerking, vertelt hij enthousiast meer over de Decision Support Tool. “Deze tool is ontstaan vanuit een behoefte van de werkvloer. Er zijn maar een paar partijen in Europa die ons met dergelijke vraagstukken kunnen bedienen. Hoe TriOpSys dit nicheproduct conceptueel heeft uitgedacht, gebouwd en geimplementeerd, dat is een hele prestatie. Bovendien werd input van de eindgebruikers bij iedere fase meegenomen, waardoor de tool echt waardevol is voor onze dagelijkse operatie. De toevoeging van machine learning is natuurlijk de kers op de taart.”

Ontdek meer!

Ook benieuwd naar de IT-mogelijkheden voor uw bedrijf?
Lees alles over onze Defence & Aerospace oplossingen of ontdek hier al onze mission critical IT-diensten.

Benieuwd wie u nog meer voor zijn gegaan?

Rijkswaterstaat: Een strategisch partnership

Een strategisch partnership met Rijkswaterstaat op basis van domein- en architectuur kennis.

Schadefonds Geweldsmisdrijven

Als onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een gezonde IT-omgeving voor het Schadefonds essentieel.

Landelijke Meldkamer Service

Sinds 2010 ondersteunt TriOpSys de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS).

Het Waterschapshuis

Als samenwerking tussen de 21 Nederlandse waterschappen, houdt het Waterschapshuis zich bezig met het waterschap van de toekomst.